Om aussiegalleriet

Idén till aussiegalleriet föddes en eftermiddag i juli 2015. Jag, Matilda, hade varit inne på Kelpiegalleriet och avundats det fina arbetet som Sofia gjort. Jag har flera gånger tänkt att någon borde göra något liknande för aussien. Så plötsligt insåg jag, att skulle något bli gjort fick jag göra det själv!

Sagt och gjort. Plötsligt gick det i en rasande fart. Domän köptes, databaser skapades och hemsidan kom till. Nu är det 6 augusti, och om två dagar ska sidan lanseras. Vi har ett tjugotal hundar i galleriet och mitt mål är att det så småningom ska bli flera hundra.

I galleriet vill jag visa rasens mångsidighet och alla olika typer av aussie, och dess variation i färg, kroppsbyggnad och typ. Det finns dock några grundkrav för att en hund ska få vara med i galleriet:

Vår förhoppning är att åka runt på massa olika hundevenemang och fota aussies från alla olika uppfödare. Alla ska med, säger jag. I galleriet har vi allt ifrån piffade utställningschampions, till hundar som aldrig kommit i närheten av att få sin exteriör bedömd. Det spelar ingen roll, är det en registrerad Australian Shepherd vill vi ha md den i galleriet.

Vi som jobbar med galleriet

Matilda Ingman - Grundare och fotograf

Matilda heter jag som har skapat galleriet. Jag har en aussiegrabb på sex år som njuter av livets goda: bollar, nosework och att bädda om i min säng. Jag bor i Stockholm, men rör mig lite varstans i landet. Om du ser att någon ändrat layout på i galleriet sedan du var inne senast, då är det mig du ska skylla på. Jag fotar en del hundar, och sköter allt det tekniska som hör galleriet till.

Elin Selin - fotograf

Elin är fotograf både till yrket och på sin fritid. Elin är Matildas entusiastiska vän som hakar på alla galna idéer och har alltid minst tio förslag på hur de kan göras ännu bättre. Alltid glad och alltid peppande. Elin har två aussies, Billy och Eir, och hittas oftast i spårskogen eller på brukstävlingar.

Emelia Granström - fotograf

Mitt namn är Emelia Granström och bor tillsammans med sambo och fyra hundar, två aussies och två jämthundar, ute på landet i mellersta Norrland. Det är så fantastiskt kul att få vara med och fota till aussiegalleriet och att få träffa många vackra och härliga aussies med deras ägare.

Vill du kontakta oss? Maila info@aussiegalleri.se